Martin Maurtvedt vant kongepokalen i WTF-Taekwondo

Martin Maurtvedt vant kongepokalen i WTF-Taekwondo

Martin Maurtvedt fra Nesodden Taekwondo klubb vant kongepokalen i WTF-Taekwondo etter at han vant finalen i klassen herrer -63 kilo mot Dagmawi Workneh Bitew fra Taekwondo Team Heimdal.

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg måtte ta meg inn litt etter den første kampen, men er veldig glad at jeg endte i finalen med Dagmawi. Han er en veldig god fighter og det var en god kamp. I fjor tape jeg med et poeng mot han da han vant kongepokalen. Så dette var deilig å vinne i år sier, Martin Maurtvedt.

Marie Lemme fra Chon-ji Team Hokksund og Mikael Berg fra Tøyen Taekwondo klubb vant den prestisjefylte prisen som ambassaden til Sør-Korea hadde satt opp til beste kvinnelig, og mannlige juniorutøvere.

Nina Bansal som konkurrerer for Taekwondo Team Heimdal, og Joachim Wien som konkurrerer for Hwa Rang Team Drammen  imponerte i mønsterkonkurransen  med å vinne gull individuelle klasser og i mix klassen.

Grorud Taekwondo klubb ble beste klubb i kamp, mens Hwa Rang Team Drammen ble beste klubb i mønster konkurranse.

Det deltok 180 utøvere i Norgesmesterskapet som ble arrangert i Mjøndalshallen av Norges Kampsportforbund og Chon-ji Team Hokksund.

Taekwondo og konkurranser
Det er i hovedsak to ulike konkurranseformer i taekwondo: mønster og kamp

• Mønster: Utøvere konkurrerer mot hverandre ved enkeltvis å fremføre et innøvd program med taekwondoteknikker. Konkurransen er oppdelt i beltegrader, alder og kjønn. Den som oppnår høyest poengsum, vinner.

• Kamp: Utøverne konkurrerer direkte mot en motstander. Konkurransen er oppdelt i vektklasser for kvinner og menn. Man konkurrerer tre runder à to minutter. Den som får inn flest treff på motstanderen, alternativt knock-out, vinner kampen.

Det finnes to taekwondo organisasjoner. ITF og WTF. ITF Taekwond-Do praktiserer semikontakt, mens WTF Taekwondo praktiserer fullkontakt. Det er WTFs konkurranseform som står på OL-programmet. 

Norges Kampsportforbund (NKF) er det tiende største særforbundet under Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité (NIF). Forbundet er lokalisert på Ullevål stadion i Oslo. NKF organiserer over 20 kampidretter, hvorav karate, taekwondo, jujutsu, wushu og kendo er de fremste konkurranseidrettene.


This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment